VandeStreek Bieren op ons festival.

De eerste brouwer waar we mee overeen zijn gekomen is vandeStreek Bieren
Hier een kort verhaaltje van hun bedrijf

“Sander en Ronald begonnen als hobbybrouwers in Kanaleneiland en groeiden uit tot een van Nederland’s grootste speciaalbier brouwerijen. In 2013 startten ze met een voorverkoop, wat de basis legde voor hun succes. In 2016 werden ze fulltime brouwers en lanceerden de Playground serie met een onverwacht succesvolle Non Alcoholic IPA.

In 2017 bouwden ze de brouwerij in Utrecht uit en investeerden in capaciteit en kwaliteit. De groei zette zich voort met uitbreiding van tanks in 2019 en 2021. In 2022 openden ze een proeflokaal in het centrum van Utrecht.
Dit jaar komen ze bij ons naar Den Dungen met hun bieren om jullie deze te laten proeven….

Tot 31 Augustus bij de Litserborg…..

Aftermovie bierfestival

Bekijk de aftermovie van ons eerst Dungens Bierfestival. Het was gezellig druk en er hing een gemoedelijke sfeer. Wat we al terugkregen van bezoekers was dat het overzichterlijk was en vooral heel gezellig. Goede keus uit mooie bieren maar vooral de vraag: Volgend jaar toch weer…..???

En ja hoor volgend jaar gaan we het gewoon weer doen, en wel op

ZATERDAG 31 AUGUSTUS 2024.

Heb je ons eerste bierfestival gemist dan houd deze datum maar vrij.

Wij kijken zeer tevreden terug op een hele mooie dag.

“Water is pas lekker als het door de brouwerij is geweest.”

Terugblik op ons 1ste Dungens Bierfestival

Wat hebben we een mooie dag gehad. De zon scheen, 75 verschillende speciaal bieren, lekker eten en goede muziek.

Foto’s en film zullen binnenkort op facebook komen te staan.

Ook stond er een mooi bericht in de krant als je dit wil lezen klik dan op de volgende link:

https://www.bd.nl/sint-michielsgestel/br-op-ontdekkingsreis-naar-nieuwe-smaken-op-het-eerste-dungense-bierfestival~a14e982d/

Kun je niet het hele artikel lezen maar wil je dit wel dan log je in, hiervoor heb je geen abonnement nodig.

Wij kijken terug op een mooi 1ste Dungens Bierfestival en denken al aan de volgende.

Volgend jaar is het Dungens Bierfestival op ZATERDAG 31 AUGUSTUS 2024…!!! zet maar vast in je agenda.

Plattegrond bierfestival

We hebben het ontwerp van de plattegrond klaar.
Bij de parkeerplaats bij de Litserborg hebben we een mooie indeling kunnen maken voor de 6 Brouwers en 2 eetkramen.
Stand nr 7 is voor de Mitra en die staat er met Dungens Karakter bier want op een bierfestival in Den Dungen zonder Dungens Karakter bier dat kan niet he!

Ook zal er een DJ aanwezig zijn en voor de kids een springkussen.
Op t terrein staan een paar plaszuilen en binnen in de Litserborg kunnen we gebruik maken van de toiletten voor de dames en de grote behoeftes zijn er in de Litserborg toiletten.
Wijn en fris kun je binnen bij de Litserborg halen.

Je kunt overal met munten betalen!

Berne Abdijbier

Berne Abdijbier vervangt Stadsbrouwerij Argentum, deze kan door omstandigheden aanstaande zaterdag niet op ons Dungens Bierfestival komen. Gelukkig wil Berne Abdijbier deze plek graag innemen. Na al leuke gesprekken met ze gehad te hebben vinden zij het superleuk om zaterdag hun bieren aan ons publiek te laten proeven.

Stichting Berne Abdijbier is met haar activiteiten gevestigd op het terrein van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther.
Berne slaat hier niet op Bernheze, de gemeente waar Heeswijk-Dinther deel van uitmaakt, maar op het gehucht Berne aan de Maas bij Heusden , waar de Abdij in 1134 is gesticht. Door nalatenschappen, geschonken door de toenmalige landheren van Dinther en Heeswijk, kreeg de Abdij van Berne rond 1300 bezittingen in ons dorp. Ten gevolge van de Tachtigjarige Oorlog en vanwege dit bezit, is de Abdij uiteindelijk in Heeswijk-Dinther terecht gekomen.

Stichting Berne Abdijbier is in 2015 uit particulier initiatief ontstaan en draait volledig op vrijwilligers.
De aanleiding was natuurlijk interesse in het bier, maar vooral het feit dat op deze locatie al eeuwenlang bier werd gebrouwen tot laat in de 19de eeuw. Kloosterordes zijn goed in het bewaren van hun archieven en zo werd ook hier de oude receptuur van een blond en een donker bier teruggevonden. De initiatiefnemers van Berne Abdijbier hebben deze 2 recepten verder ontwikkeld. Op basis van beide recepten worden de abdijbieren Norbertijn Blond en Prior Dubbel gebrouwen.
Productie vindt plaats in de bevriende Abdij in Val Dieu in de Voerstreek.
Daarnaast brouwen we nog 3 andere prachtige abdijbieren, te weten Witheren Wit, Abt Tripel en Abt-generaal Qaudrupel.

Sneukelwerk ook aanwezig

Primeur op het Dungens Bierfestival 2023: “De SneukelWerk Borrelplaat”.
Super lekker naast een speciaal biertje!!
Heerlijke kaas, droge worst, chips

?

Sneukelen staat voor:

(1) Stilletjes en met smaak eten
van goede droge worsten,
lekkernijen verorberen;
(2) Smullen en smikkelen van
smaakvolle kazen;
3) Heimelijk eten en drinken
onder het genot van een lekker
muziekje met fijn gezelschap!

DUS kom bij ons lekker sneukelen tijdens het Dungens Bierfestival

?

Lieve groet Saskia en Alies

HELAAS door omstandigheden niet op ons festival aanwezig. Stadsbrouwerij Argentum is onze 6e brouwer

Schoonhoven heeft als vestingstad een historie die terug gaat naar medio 1400. Als handelsstad aan de Lek heeft Schoonhovcen door de eeuwen heen steeds een of meerdere brouwerijen binnen haar gemeentegrenzen gehad.

Bekend waren o.a de brouwerijen Brouwerij Het Hart,  Brouwerij Het Hoefijzeren en brouwerij Brouwerij De Drie Eendjes. Brouwerij De Zalm sloot aan het eind van de 19e eeuw voor het laatst haren deuren.

Medio Maart 2014 is Brouwerij Argentum vanuit een vriendengroep opgericht. In eerste aanzet werd er alleen in de weekenden biergebouwen en was er slechts een beperkte voorraad beschikbaar. Ondanks dat in de opvolgende jaren de brouwinstallatie werd vergroot en meer kon worden geproduceerd bleek het op commerciele wijze uitbaten van een brouwerij toch meer tijd te vragen dan beschikbaar werd en werd overwogen de activiteiten te stoppen.

In 2018 krijgt brouwerij Argentum nieuwe eigenaren, Henk van de Loo en Hannie van Hees, en werd de naam omgedoopt naar Stadsbrouwerij Argentum. Bij de overname was bedongen dat de toenmalige brouwer zijn werkzaamheden zou continueren terwijl Henk en Hannie de zakelijke kant van de brouwerij op zich zouden nemen. In de loop van 2019 heeft Henk de roerstok overgenomen hetgeen geen windeieren heeft gelegd. Stadsbrouwerij werd binnen de Krimpenerwaard een gevestigde naam met een eigenzinnig karakter.

In 2019 werd Stadsbrouwerij Argentum genomineerd in de categorie MKB voor de Ondernemersprijs Midden-Holland 2020: “Het bier van Stadsbrouwerij Argentum van Hannie van Hees en Henk van de Loo wordt geprezen om zijn hemelse afdronk en Hannie en Henk om de manier waarop zij, met passie en enthousiasme, een ambachtelijk bedrijf nieuw leven in geblazen hebben.” (citaat jury rapport)

Brouwerij t Meuleneind is brouwer #5

Brouwerij t Meuleneind.

Natuurlijk kunnen wij als mede organisator niet ontbreken op het bierfestival in Den Dungen. Brouwerij t Meuleneind is een echte familie brouwerij. Die voortvloeit uit een hobby die in 2013 begon. Het begon allemaal met een start pakket en een pannetje in de keuken. Wat inmiddels uitgegroeid is in een volledige brouwerij waar wij met gemak 1000 liter per dag kunnen brouwen.

We brengen onze gekende bieren mee, waarbij in ieder geval de Halderbergse blond en tripel van de tap te verkrijgen zal zijn. Verder brengen we een mooie reeks barrel aged bieren mee waar jullie weer volop van kunnen genieten.

Zet 2 september in je agenda voor dit te gekke festival, wij hebben er weer enorm veel zin in en gaan er samen met jou een te gek feest van maken.

De 4e brouwer is Rabauw bier

Ga, ontmoet, en leef.
Rabauw is bier voor avonturiers.
Rabauw Brouwerij, waar iedereen gelijk is en gehoord wordt.

De bieren worden nu aan de Torenallee in Eindhoven gebrouwen. Zittend aan onze megabar kijk je zo de brouwerij in.
Ze hebben bij Rabauw een oprechte passie voor sociaal ondernemerschap, wat je terugziet in de open sfeer die ze creëren voor zowel gasten als medewerkers.

Het is écht een plek “waar iedereen gelijk is en gehoord wordt” Hun bieren worden gebrouwen door een bonte mix Rabauwers; mensen waarvoor het leven niet alleen een avontuur is, maar ook een uitdaging. Van een rugzak maken wij een CV. Bekende bieren van ons zijn de Blonde Rauwdouwer, Tripelende Landloper en Witte Woesteling.